Aurora Diaries — 8. fejezet

Ez a bejegyzés sok új információt nem tartalmaz, mivel nem történt előrelépés az Aranymosáson még Aurora ügyében, de úgy érzem, ki kell írnom magamból, hogy…

Annyira nehéz most a várakozás! Tavaly szerencsém volt, mert viszonylag korán kikerültem, aztán volt kicsit idő feldolgozni a nemleges lektorit, meg ilyesmi, most viszont csak nyúlik-nyúlik a várakozási időszak, és néha nagyon frusztráló.

Időnként olyanokat gondolok, hogy ki sem kerülök majd, mert annyira rossz lett a regény! Ami azért eléggé butaság, valószínűleg a nyelvi szintet csak megütöm, még ha a dramaturgiait nem is sikerül. Bétáztam már én is olyan szövegeket, amiket nem is igazán értettem, annyira kuszák voltak, annyira nem sikerült papírra vetnie az írónak azt, ami a fejében élt, pedig az én szakmám egyik legfontosabb része az, hogy szöveget értelmezek, úgyhogy ha nekem nem megy…

Egyébként érdekes, hogy nem nagyon volt eddig Young Adult részlet az Aranymosáson, vagy talán egyáltalán nem is volt…? Most egy kicsit igyekszem távolabb tartani magamat a válogatótól, hogy valamelyest könnyebb legyen lelkileg a várakozás. Ez azt jelenti, hogy nem olvasok végig mindent, csak belenézek a szövegekbe, olvasgatom, másoknak mi a véleménye róla.

És ahogy YA, úgy fantasztikus írás sem sok volt szerintem. Persze akadt urban fantasy meg steampunk is, de nem olyan elsöprő mennyiségben, mint az előző válogatón. Tavaly mintha hemzsegtünk volna a fantasztikus YA írásoktól, már az első részlet is az volt, ha minden igaz, most pedig egyelőre semmi.

Nem volt még statisztika sem, remélem, hamarosan meglesz minden információ, és közzé tudják tenni. Nem mintha ez a pályázat végkimenetelét tekintve bármit is jelentene, de szeretem böngészni a számokat, ábrákat. :)

Back to Top