Jégkirálynő Diaries — 1. fejezet

Január 15-én beadtam az Aranymosásra az Aurorát, február elején pedig új regénybe kezdtem. :) Akkor még csak gondolkoztam rajta, illetve nagyrészt most is a gondolkozós fázisban vagyok, de megírtam már a prológust és az első fejezetet. Nem igazán szeretek semmit sem kidobálni, de néha muszáj, úgyhogy talán ezek is erre a sorsra jutnak majd. Olyan szempontból nem baj, hogy legalább segítenek beleélni magamat a hangulatba, jobban megismerni a főszereplőmet.

A főszereplőm fejlődési íve még nem teljesen tiszta számomra, már alakul, körvonalazódik, de még nem vagyok benne biztos, hogy jó lesz-e így. Jelenleg ez foglalkoztat, ezen gondolkozom el néha-néha, sokszor tudat alatt.

Olyan szempontból érdekes ez a vállalkozás, hogy ezt most E/1-ben írom, jelen időben. Úgy éreztem, ez illene a történethez, a főszereplőmhöz. Remélhetőleg jól fog menni. Az előzőt direkt E/3-ban írtam, megvolt az oka, részben az is, hogy ott több nézőpontkarakterem volt, illetve a sztori is másféle történetvezetést igényelt, de most úgy érzem, ez itt működőképes.

Lehet, hogy megosztom majd a prológust, még átgondolom, van-e értelme. :)

A történetről dióhéjban annyit, hogy Andersen A hókirálynő című meséjének átdolgozása, és Gerda szemén keresztül követhetjük majd az események alakulását. Persze, ahogy az Aurora esetében, úgy itt sem kell az eredeti történet szolgai másolására gondolni, tényleg csak inspirációként szolgált.

Back to Top