Az ellopott kívánság: a borítótervező pályázat eredményhirdetése

Rengeteg figyelemfelkeltő és gyönyörű borító érkezett, és nem volt egyszerű választani, mert amellett, hogy szép borítót kerestem, igyekeztem figyelni arra is, hogy azonnal közvetítse a leendő olvasóknak, mit várhatnak a regénytől, valamint hogy hűen tükrözze magát a történetet és a szereplőket is.

Mindenkinek nagyon hálás vagyok, aki időt és energiát áldozott a tervezésre, és bár végül csak egy borítót fog kiválasztani a kiadó (persze, volt már rá példa, hogy egy könyv két borítóval is megjelent, de azért lássuk be, erre kicsi az esély :) ), remélem, a történet mindenkit kárpótolni fog.

Íme, az általam kiválasztott borítók:

Szilágyi Ildikó tervében megfogott, hogy azonnal emlékeztet az Aladdinra a borító, rögtön sejteti, mire lehet számítani. Talán csak a betűtípust cserélném le egy arabosabbra.

Erre a szuper képre többen is rátaláltak, de Vörös Zsófia volt az, aki a lámpásból füstként előtörő címmel teljesen el tudott varázsolni.

Zsurbej Jázmin saját alkotása szintén azonnal megragadta a figyelmemet, tetszenek a színek, az ablak, a rácsozat, a város a háttérben… Remekül sikerült! :)

Kocsondi Nelli tervei abszolút profizmusról árulkodnak, és nehéz eldönteni, melyik a szebb a kettő közül, mindkettővel kapcsolatban írtak már nekem a barátaim, hogy mennyire tetszik nekik. Ha választanom kellene, talán az elsőt mondanám, amin a férfi- és a női alak is megjelenik, de hajszálnyi a különbség, mindkettő elképesztően szép lett!

Balog Bogi tervei azonnal levettek a lábamról, bátran állíthatom, hogy felveszik a versenyt a külföldi rajzolt YA borítókkal, amiket úgy szeretünk.

A pályázat győztese, akit megajándékozok Az ellopott kívánság egy példányával, Balog Bogi, a világosabb borítótervéért.

Még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek a terveket, és remélem, a könyv megjelenése után ellátogattok majd Ardahanba a tolvajlány Aliyával és Asmar herceggel. :)

Back to Top