Az ellopott kívánság – borítótervező pályázat

Hamarosan megjelenik az első regényem a Könyvmolyképző gondozásában, egy romantikus young adult fantasy, amihez Aladdin meséjéből merítettem ihletet egy fontos csavarral: a lány a tolvaj, a fiú pedig a szultán sarja.

Ehhez a történethez keresünk most borítót. :)

És hogy miről is szól egész pontosan a regény? Íme, a tervezett fülszöveg:

A főszereplők:

Aliya, a tolvajlány: 17 éves, a sokévi nélkülözéstől vékony, hosszú fekete haja van, a szeme barna (vagy kék, a regényből kiderül, hogy miért ;) ), ha rajta múlna, a sok helyen foltozott fekete besurranóruháját viselné, a palotában viszont kénytelen mindenféle színpompás ruhakölteményt magára ölteni

Asmar, a herceg: 19 éves, vállig érő fekete haja van, a szeme barna (vagy aranyszínű), magas, széles vállú, általában fehér és bézs ruhákat visel

A helyszín:

Ardahan forró és száraz, mégis élettel teli városa nem messze a sivatagtól. A történet jó része a palotában játszódik. Bármelyik helyszínt választjátok is, nem foghattok mellé.

Tárgyak, témák, motívumok:

Lámpás, árnyékok és fény, éjszaka, csillagok, mágia, víz(hiány) – ezeknek természetesen nem kötelező megjelenniük a borítón, csak ötletek.

(Ami viszont nincs: Abu, Szőnyeg, Rajah, Jágó és jópofa dzsinn. Bocsi. :) De ígérem, lesznek kikacsintások a mesére.)

Nyugodtan merítsetek ihletet az Aladdinból és az arab kultúrából, és persze bátran engedjétek szabadon a fantáziátokat!


További tudnivalók:

Szerző: Szabó Krisztina

Cím: Az ellopott kívánság

Könyvcsalád: Vörös pöttyös könyvek


A Vörös pöttyös logót INNEN letölthetitek.


Fontos, hogy olyan képeket használjatok, amiket a kiadó meg tud vásárolni (nem baj, ha a terven még vízjelesek). Erről a két oldalról válogathattok:

https://www.dreamstime.com/

https://hu.123rf.com/


Több különböző tervvel is jelentkezhettek, de ha több egymáshoz nagyon hasonló borítót is készítetek, és csak apróságokban térnek el (például betűtípusban vagy elrendezésben), akkor válasszátok ki a kedvenceteket, és azt küldjétek el!


A képeket 2022. augusztus 31. éjfélig küldhetitek el a szerzői Facebook-oldalamnak (https://www.facebook.com/SzaboKrisztina.Author) üzenetben.

A pályázat lezárulását követően kiválasztok 5-6 borítót, ezeket továbbküldöm a kiadónak, és a kiadóvezető eldönti, milyen borítóval jelenhet meg végül a regény. Az, aki nálam az eredményhirdetés során első helyre kerül, mindenképpen gazdagabb lesz Az ellopott kívánság egy példányával. :)

Remélem, megihlet benneteket a téma és a történet beharangozója, sok szeretettel várom a borítóterveket a Facebook-oldalamon!

2 Comments

  1. Balogh Lilla Júlia

    Üdv! Szeretném megkérdezni, hogy mivel Aladdin ezért a lámpásnak úgy kell kinézni ahogy a mesében, vagy ahogy a képen néz ki? Lehet felesleges kérdés, de nem értem. Előre is köszönöm.

    • infinitedreams

      Szia! A lámpás, amit Aliyának el kell lopnia, olyan, mint a mesében. De ezek a lógó lámpások is szépek és hangulatosak, ilyeneket is nyugodtan használhatsz a borítón, ha tetszenek. :)

Comments are closed.

Back to Top