Ezüsterdő – borítótervező pályázat

Év végén megjelenik a második regényem a Könyvmolyképző Kiadónál, és ezúttal is pályázat keretén belül keressük a lehető legszebb, legfigyelemfelkeltőbb borítót a könyvhöz.

Ismét egy romantikus young adult fantasyről van szó, sőt, ez is egy mesén alapszik: most a Piroska és a farkas ihletett meg, de ahogy az előző regényemnél, itt is csak nagyon lazán kapcsolódik a történet az eredeti meséhez.

Lássuk, miről is szól egészen pontosan!

Íme, a tervezett fülszöveg:

Egymásba szerethet a farkas és a vadász?

A mágikus képességekkel bíró Grosvenor-ház a kezdetektől fogva védelmezi az Ezüstvidéket és a környező országokat a farkas alakváltóktól, ám az egykor nagy hatalmú családból napjainkra csupán ketten maradtak: Calluna és a nagymamája. Nem sokat tehetnek az ifjú Faelan király ellen, aki a trónra kerülését követően merész hódító hadjáratba kezdett. A farkasok jelentette fenyegetés nőttön-nő.

Amikor a farkaskirály házassági szövetséget ajánl, Calluna az otthona és a szerettei védelmében kénytelen igent mondani. Előítéletekkel felvértezve érkezik meg a Lykon Birodalomba, csakhogy Faelan nem éppen olyannak bizonyul, mint hitte, és egyre nehezebb összeegyeztetni a kegyetlen uralkodó képét azzal a fiúval, akit megismer.

Ráadásul nem elég, hogy vonzalom ébred benne az ősi ellensége iránt, megdöbbentő családi titokra is bukkan Lykaiában. Mégis mi köze az ősének a farkasokhoz? És mi az a különös mágia, ami összeköti őt Faelannel?

Calluna kénytelen helytállni a veszedelmekkel teli, ellenséges udvarban, és fényt deríteni az igazságra, mielőtt minden, amit szeret, menthetetlenül odavész.

Merülj el ebben a szerelemmel, titkokkal és mágiával teli modern mesében!

A főszereplők:

Calluna: 18 éves, hosszú, egyenes vörös hajú, a szeme zöld. Legszívesebben kényelmes ruhákat hord, olyasmit, amiben könnyedén tud mozogni az erdőben. Gyakran van nála puska vagy pisztoly, de ábrázolhatjátok ezüstszínű karddal is. A történet elején egy ezüstgyűrűt kap ajándékba, ez mindig rajta van. Előfordul, hogy Callunának elegáns (báli) ruhát is kell öltenie, így akár ez is megjelenhet a borítón. Határozott, harcias jellem, aki kiáll azért, ami fontos számára, szóval egy belevaló hősnőt képzeljetek el. :)

Faelan: 21 éves, vállig érő, fekete hajú (legtöbbször összekötve hordja, de lehet kiengedve is), a szeme borostyánsárga. Leginkább elegáns, fekete ruhákat hord, neves alkalmakkor palást is van rajta, hiszen mégiscsak ő a király. :) Farkasalakban jóval nagyobb, mint egy átlagos farkas, a bundája fekete, a szeme ugyanúgy borostyánszínű.

A helyszín:

A történet egy modern fantasyvilágban játszódik. A cselekmény jó része Calluna otthonában, az Ezüsterdőben zajlik ősszel és télen, de a mágikus ezüsttölgynél örökké nyár van. Sokat járunk a farkasok országában, Lykaiában, azon belül is a palotában.

Tárgyak, témák, helyszínek, motívumok:

Fekete farkas, erdő, tölgyfa, hold, ezüstgyűrű (faberakással), puska, ezüstszínű kard, ősz/tél/nyár, természetmágia, kastély, palota, palotai virágoskert.

A regény központi eleme a romantika, ez is megjelenhet valamilyen formában.

Azt is nyugodtan ábrázolhatjátok, hogy ez a történet modern világban játszódik (pl. a ruhákkal, fegyverekkel stb.).


További tudnivalók:

Szerző: Szabó Krisztina

Tervezett cím: Ezüsterdő

Könyvcsalád: Vörös pöttyös könyvek


A Vörös pöttyös logót INNEN letölthetitek.

Ez mindig a borító jobb oldalára, alulra kerül.


Sok szeretettel várom a saját alkotásokat és a stockfotós borítóterveket is.

Amennyiben stockfotókkal dolgoztok, fontos, hogy olyan képeket használjatok, amelyeket a kiadó meg tud vásárolni (nem baj, ha a terven még vízjelesek). Erről a két oldalról válogathattok:

https://www.dreamstime.com/

https://hu.123rf.com/

Ha mesterséges intelligenciát használtok a borítótervezés során, ellenőrizzétek, hogy a végeredményt lehet-e kereskedelmi célokra használni!


Több különböző tervvel is jelentkezhettek, de ha több egymáshoz nagyon hasonló borítót is készítetek, és csak apróságokban térnek el (például betűtípusban vagy elrendezésben), akkor válasszátok ki a kedvenceteket, és azt küldjétek el!


Tippek:

  • Az előző év tapasztalatai alapján a színes, élénk képek jobban megragadják az olvasók figyelmét.
  • Mindenképpen olyasmit keresünk, ami illik egy young adult könyvhöz. Ha bizonytalanok vagytok, hogy ez mit takar, érdemes megnézni az utóbbi idők Vörös pöttyös borítóit vagy böngészni az új és a népszerű külföldi címek között a Goodreadsen.
  • A borítón lehetnek emberalakok, de gondolkozhattok más mintában is: tárgyakban, hangsúlyos címben, apróbb mintázatban, bármiben. Rengeteg gyönyörű, mégis teljesen különböző borítójú YA fantasy jelent meg az elmúlt években, és több különböző fajta borítót is el tudnék képzelni az Ezüsterdőhöz. Nyugodtan engedjétek szabadon a fantáziátokat!

A terveket 2023. szeptember 30. éjfélig küldhetitek el erre az e-mail-címre: szabokrisztina.iro@gmail.com. Idén azért e-mailben, hogy a lehető legjobb minőségben tölthessem fel őket egy külön Facebook-mappába, ahol szavazhattok a kedvenceitekre.

A pályázat lezárulását követően kiválasztom a nekem leginkább tetsző borítókat, ezeket továbbküldöm a kiadónak. Arról, hogy milyen borítóval jelenhet meg a regény, Katona Ildikó kiadóvezető hozza meg a végső döntést. Az, aki nálam az eredményhirdetés során első helyre kerül, mindenképpen gazdagabb lesz az Ezüsterdő egy példányával.

Back to Top