Első fejezet – A blogról és a blogolóról

Régóta gondolkodom már azon, hogy nyitnom kéne egy új blogot (a meglévő rengeteg mellé), ahol az írással kapcsolatos gondolataimat adom ki magamból. Igen, tudom, ez kicsit olyan, mintha elénekelnék egy dalt arról, hogy miért is szeretek énekelni. De ha jobban belegondolunk, akkor mégsem teljesen.
Talán kezdem ott, hogy ki is vagyok én. Itt leginkább mysteria, néhol infinitedreams, néha pedig még a valódi nevemet is odabiggyesztem az irományaim elé/mögé. Mondhatnám, hogy író vagyok, de ez elég nagy túlzás lenne, és még talán sértő is, ha olyan embereket tekintünk csak íróknak, akik valódi művészetté fejlesztették az írás tudományát. Nem célom kérkedni, vagy saját magamat hirdetni. Egyszerűen csak rengeteg gondolat tolul fel bennem, miközben írom a novelláimat ill. regényeimet. Merthogy ilyesmiket szoktam „alkotni”. Emellett pedig rendszeresen blogolok is, itt-ott-amott.

Tehát, ha általánosságban összegezni szeretném, akkor azt mondhatnám, hogy ez egy blog, ahol egy író(jelölt) ír az írásról.

Konkrétabban pedig olyasmikről fogok írni, mint műfaji korlátok, az írás lényege, lehetséges motivációk, könyvkiadás manapság, és minden egyéb, ami eszembe jut még, miközben a számomra legcsodálatosabb alkotói folyamat részese vagyok – akár művelőként, akár a végtermék élvezőjeként.

Back to Top